NL    EN
FIA WTCR

Weer een podium voor Tom Coronel in FIA WTCR

Gepubliceerd op 08 november 2021


 

ADRIA (7 november 2021) – Voor de tweede maal dit seizoen heeft Tom Coronel, de enige Nederlandse rijder in de FIA WTCR – World Touring Car Cup, een top-drie-klassering te pakken. Of, zoals hij het zelf pleegt te zeggen: “We gaan weer naar huis met een beker!” In de eerste race op Adria International Raceway nabij Venetië eindigde Coronel met de Audi RS 3 LMS in DHL-kleuren, ingezet door het Belgische Comtoyou DHL Team Audi Sport, op de tweede plaats. “Maar nog belangijker dan de klassering is dat ik gewoon echt kon racen, ervoor kon strijden”, zei Coronel naderhand. “Dat heb ik de afgelopen races een beetje gemist.” Bovendien werd Coronel voor de zesde maal dit seizoen winnaar van de WTCR Trophy, het klassement voor privérijders. In de tweede wedstrijd viel hij al in de beginfase uit als gevolg van een gebroken wielophanging, opgelopen in het strijdgewoel.

 

 

De recent omgebouwde Adria International Raceway was de locatie van het zevende en voorlaatste raceweekeinde van het seizoen in de FIA WTCR – World Touring Car Cup. Van tevoren had Coronel er al getest en mede op basis van die goede voorbereiding was hij relatief optimistisch voor het evenement. Toch was het begin nog niet optimaal, zo vertelt hij: “De vrije trainingen gingen redelijk, maar ook niet meer dan dat. Ik had zelfs het gevoel dat er een probleem was, en dat bleek ook zo te zijn, opnieuw met het differentieel, waarmee we dit seizoen al vaker problemen hadden. Daarop hebben we het differentieel uit elkaar gehaald, de tweede vrije training nog een keer ernaar gekeken en toen was het nog niet optimaal, dus nog een keer uit elkaar… In de kwalificatie voelde het eindelijk goed, en dat bleek ook, want in Q1 reed ik de achtste tijd, daardoor zat ik er goed bij. In Q2 reed ik opnieuw de achtste tijd, zodat ik de eerste race als derde en de tweede race als achtste mocht starten. Daar was ik heel tevreden mee, want de uitgangspositie is op dit circuit, waar inhalen lastig is, erg belangrijk.”

 

 

In de eerste race kwam Coronel vanaf de derde plaats uitstekend weg. “Zelfs beter dan Urrutia, die op pole-position stond”, zei hij. “Maar ik moest hem wel laten invoegen, want ik wilde in de eerste bochten niet aan de buitenkant zitten. Daarmee lag ik derde. Voor me was er een mooi gevecht gaande tussen Urrutia en Guerrieri. Ik zag dat Guerrieri het zwaar had, hij was niet constant snel, dus ik wist dat ik een kans zou maken. In de laatste bocht zette ik hem ernaast en zo reden we een tijdje naast elkaar, maar uiteindelijk kon ik de tweede plek pakken en ook naar de finish brengen. Een goed resultaat, waar ik echt blij mee ben, mijn beste klassering tot nu toe in het WTCR-seizoen.”

 

 

De tweede race bood weer de gebruikelijke chaos. “Ik had een goede start en zat er lekker tussen”, meldde Coronel. “Muller duwde Girolami eraf en ik zat samen met Vernay, die om het kampioenschap strijdt, in bocht vier, een rechterbocht, aan de binnenkant. Girolami kwam terug op de baan, Vernay werd gesandwicht, hij remde en onze velgen raakten elkaar, waarop bij mij de linker achterwielophanging stuk ging. Dat was dus snel afgelopen, helaas.”

 

 

Volgende week al komt Coronel opnieuw in actie, dan iets verder van huis, in Buenos Aires in Argentinië, waar hij voor de tweede keer dit jaar start in een lange-afstandsrace van de TCR South America. Opnieuw rijdt hij in een Audi van het Cobra Racing Team, die hij deelt met de Braziliaan Rodrigo Baptista. Bij hun eerdere optreden, in juli in het Braziliaanse Curitiba, schreven Coronel en Baptista de wedstrijd op hun naam. Op 27 en 28 november staat het laatste raceweekeinde van de FIA WTCR – World Touring Car Cup op het programma op het Sochi Autodrom in Rusland.

 Our partners in crime

Relaties