NL    EN
TCR Benelux

Ook tijdens TCR International op Spa Francorchamps actief

Gepubliceerd op 02 mei 2017


Komend weekend, op 5 en 6 mei om precies te zijn, vindt op het Circuit van Spa Francorchamps de derde ronde van de TCR International Series 2017 plaats. Na zijn succesvolle eerste optreden tijdens de afgelopen TCR Benelux ronde op hetzelfde circuit, vraagt Honda Benelux nu aan Tom Coronel om ook de Internationale ronde voor hen te rijden.

 

 

Tom Coronel: “Dit jaar rijd ik samen met Stéphane Lémeret in een Honda Civic TCR van Team Boutsen Ginion het TCR Benelux kampioenschap. Een goed team en een fijne auto om mee te racen. Tijdens die eerste race op Spa Francorchamps eindigden we direct als tweede. Een mooi resultaat. Via de Benelux-importeur van Honda kwam nu de vraag of ik met dezelfde Honda Civic TCR ook de Internationale ronde op Spa Francorchamps zou willen rijden. Nu had ik op 5 en 6 mei nog niets in de agenda staan, dus was dat besluit snel genomen. Het is fantastisch om naast het FIA-WTCC ook in dit internationale toerwagenkampioenschap actief te kunnen zijn. In principe gaat het internationaal om een eenmalig optreden en richt de focus van het team zich op het Benelux kampioenschap. Maar in eigen land wilde men ook wel graag aan de internationale TCR race meedoen. Voor mij een unieke kans dus.”

 

Hij vervolgt: “Het TCR is een vrij jonge raceklasse, die door alle coureurs met aandacht wordt gevolgd. Na mijn race in het Benelux-kampioenschap is het uiteraard geweldig om deel te kunnen nemen aan deze internationale ronde. En weer op Spa Francorchamps, goed en snel bereikbaar voor mijn fans en tegen sterke concurrenten, waarvan ik veel coureurs ken. Het zal absoluut spannend en spectaculair worden. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.”

 

Voor Honda Benelux is de mix van een Belgisch team en een Nederlandse rijder weloverwogen. Paul Tomanek, president van Honda Benelux: “De Nederlandse markt is voor Honda erg belangrijk. We zijn bijzonder blij dat we mogen rekenen op de populariteit van Tom Coronel en op zijn stuurmanskunsten om de dynamiek van ons merk in Nederland een duw in de rug te geven.“Photos


Tom Coronel Tom Coronel Tom Coronel


Our partners in crime

Relaties