NL    EN
Nieuws

Waardevolle punten en heel wat kilometers voor Tom Coronel

Gepubliceerd op 05 september 2021


NÜRBURGRING/ZANDVOORT (5 september 2021) – Het was “double duty” dit weekeinde voor Tom Coronel met enerzijds het vijfde evenement van de TCR Europe Series op de Nürburgring, waaraan hij deelnam met de Audi RS 3 LMS in DHL-kleuren van het Belgische team Comtoyou Racing en anderzijds natuurlijk de Formule 1-Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort, waar hij ook vele activiteiten had. “Ik heb heel wat kilometers gemaakt, allemaal zelf gereden”, zei Coronel, die de zaterdagsrace op de Nürburgring als vijfde en beste Audi-rijder afsloot. “Dat waren waardevolle punten, maar natuurlijk wilde ik ook de Formule 1 op Zandvoort niet missen, zeker als Max hem gaat winnen!”

 

 

Voor Tom Coronel betekende het feit dat het raceweekeinde op de Nürburgring samenviel met de Formule 1-Grand Prix op Zandvoort dat hij een aantal malen tussen Duitsland en Nederland moest pendelen. “Donderdag al het Formule 1 Café en op vrijdag ook, maar op vrijdag ook al de vrije trainingen op de Nürburgring”, vertelde hij. “Op vrijdag al om vijf uur in de ochtend vertrokken naar de Nürburgring. De vrije trainingen gingen goed, we eindigden als vierde en vijfde. Vervolgens weer terug naar Nederland voor het Formule 1 Café in Huis ter Duin en toen weer naar de Nürburgring, zaterdagochtend de kwalificatie met de tweede tijd in Q1 en de zesde tijd in Q2. Daarmee startte ik als zesde en snelste Audi-rijder. Ik had gedacht dat we misschien nog iets verder naar voren hadden kunnen staan, maar het bleek dat de Audi’s hier een klein beetje snelheid misten.”

 

In de race kwam Coronel goed weg. “Voor me waren ze hard aan het vechten, maar ik kon niet helemaal aanhaken”, berichtte hij naderhand. “Uiteindelijk maakte Callejas, die vanaf de pole-position gestart was, in de slotronde een foutje waarbij zijn wielen blokkeerden. Daardoor kon ik in de Dunlop binnendoor om hem in te halen en zo kwam ik uiteindelijk als vijfde over de eindstreep. Vervolgens gelijk in de camper gestapt, terug naar Nederland, waar ik op Schiphol op zaterdagavond een presentatie gaf voor DHL en op zondagochtend in de strandtent in Zandvoort opnieuw.”

 

Zijn activiteiten in Zandvoort betekenen dat Coronel de tweede race van de TCR Europe Series op de Nürburgring laat schieten. “Zo’n historisch moment op Zandvoort, daar wil ik natuurlijk bij zijn”, zegt hij enthousiast. “Zeker als Max hem gewoon gaat pakken! Op zondag ben ik de hele dag op het circuit bezig voor Ziggo, ondermeer met de voor- en nabeschouwingen vanuit de paddock, samen met Robert Doornbos en Rob Kamphues. Dit Formule 1-weekeinde wil ik natuurlijk niet missen!”

Ook met zijn ene race in de TCR Europe Series is Coronel niet ontevreden: “Goede punten gepakt, de vijfde plaats als beste Audi-rijder, daar is zeker niets mis mee. Bovendien betekent de zesde plaats in de kwalificatie dat ik voor de volgende races in Monza maar tien kilo extra erbij krijg, dat helpt ook wel!” De volgende twee races van de TCR Europe Series worden op 25 en 26 september verreden op Monza.

 

 

TCR Europe 2021 kalender
​​
24-26 september, Monza, Italië
08-10 oktober, Circuit de Barcelona Catalunya, Spanje

 Our partners in crime

Relaties