NL    EN
FIA WTCR

Tom Coronel: terug naar Vila Real, Stian Paulsen als vervanger op de Norisring

Gepubliceerd op 28 juni 2022


EEMNES (28 juni 2022) – Komend weekeinde wordt de volgende ronde van de FIA WTCR – World Touring Car Cup verreden op het stratencircuit van Vila Real in Portugal terwijl de TCR Europe Series ook op een stratencircuit in actie komt, de Norisring in Neurenberg. Voor Tom Coronel, die normaliter in beide series een Audi RS 3 LMS van het Belgische team Comtoyou Racing rijdt, betekende het samenvallen van de evenementen dat hij tussen beide moest kiezen. “Na overleg met mijn partners heb ik besloten voor Vila Real te kiezen, maar ook voor de Norisring heb ik een goede vervanger gevonden. De Noor Stian Paulsen rijdt met mijn Audi in Neurenberg”, zegt Tom Coronel.

 

 

Tom Coronel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag op stratencircuits rijdt, maar Vila Real in Portugal is voor hem een speciale locatie. “Ik heb er in 2016 in het toenmalige WK Toerwagens (WTCC) gewonnen, een fantastisch succes, maar vervolgens had ik daar een jaar later dat bizarre ongeval toen mijn remmen weigerden en ik in die brandweerauto reed die daar geparkeerd stond”, herinnert Coronel zich. “Die video ging viraal op YouTube. En geloof me: de mensen kennen me in Vila Real, en in heel Portugal, vooral vanwege dat ongeluk. Gelukkig raakte er niemand gewond en konden we er achteraf hartelijk om lachen. In 2018 was er bovendien die enorme kettingbotsing met meerdere auto’s, waarbij ik geluk had dat ik net op tijd kon stoppen. Vila Real is altijd heel bijzonder en ik kijk ernaar uit om er weer heen te gaan.”

 

 

“Natuurlijk heb ik gekeken naar mogelijkheden om de twee evenementen in Vila Real en op de Norisring te combineren. Racen in twee evenementen tijdens hetzelfde weekeinde is iets wat ik in het verleden vaak genoeg gedaan heb, maar ditmaal was het onmogelijk omdat de afstand tussen de twee gewoon te groot is”, vervolgt Coronel. “In zulke gevallen is het WK voor mij het belangrijkste, wat ook voor mijn partners geldt, vooral voor DHL, dat in Vila Real veel zakelijke gasten heeft die komen. Ik doe er ook de VIP-ronden zoals gebruikelijk.”

 

 

Uiteraard blijft Tom Coronels Audi RS 3 LMS in de TCR European Series op de Norisring ook niet leeg. De 34-jarige Noor Stian Paulsen zal in Neurenberg met de Audi rijden. “De afgelopen twee jaar heeft Stian me voor elk raceweekeinde berichtjes gestuurd met de vraag of ik corona had opgelopen en dat hij klaar was om in mijn plaats in te stappen wanneer dat nodig zou zijn”, lacht Coronel. “Soms schreef hij zelfs om te zeggen dat ik er volgens hem op mijn video’s of op Instagram nogal ziek uitzag! Uiteindelijk heb ik hem dus beloofd dat ik hem als eerste zou bellen als zich een mogelijkheid zou voordoen, wat nu het geval is.”

 

 

Stian Paulsen, afkomstig uit Fredrikstad in Noorwegen, deed ervaring op in merkencups als de Duitse Volkswagen Polo Cup en de SEAT Leon Supercopa en zette met zijn gelijknamige team in 2018 en 2019 een CUPRA in de TCR Europe Series in. “Ik heb twee jaar lang niet geracet, dus ik ben erop gebrand, mijn comeback te maken”, zegt Paulsen. “Inderdaad heb ik Tom echt gestalkt om hem te kunnen vervangen en dat is dus uiteindelijk gelukt. Misschien is de Norisring niet het gemakkelijkste circuit voor mijn comeback. Mijn grootste zorg is om geen schade aan de auto op te lopen, maar dat gebeurt op een stratencircuit natuurlijk al gauw. Ik heb in Spa drie ronden met de auto in de regen gereden, dat is tot nu toe mijn enige ervaring met de auto, maar ik weet dat het team goed is en dat de auto goed is, dus nu ligt het alleen maar aan mij! Ik ken de Norisring van races in Duitse merkencups, het circuit is niet zo moeilijk. Het enige wat ik moet uitvinden is hoe dicht je bij de muur kunt komen… Evenementen daar zijn altijd bijzonder met veel publiek, dus daar kijk ik naar uit!”

 

Coronel heeft er intussen alle vertrouwen in dat Paulsen het goed zal doen. “Hij is een goeie. Hij is snel, hij is grappig en weet wat hij doet achter het stuur. Ik heb veel respect voor de manier waarop hij zijn eigen auto gerund heeft, alles zelf doet. Natuurlijk houd ik in de gaten wat hij op de Norisring doet!”

 Our partners in crime

Relaties