NL    EN
TCR South America

Tom Coronel start in één-uursrace TCR South America in Brazilië

Gepubliceerd op 20 juli 2021


EEMNES/CURITIBA (20 juli 2021) – Eigenlijk had Tom Coronel voor komend weekeinde geen race in zijn agenda staan. “Maar alleen maar thuis op de grasmaaier zitten is ook niks voor mij”, lacht hij. En zo hoefde hij dus niet lang na te denken toen de uitnodiging kwam om met een Audi RS 3 LMS van het Cobra Racing Team deel te nemen aan de één-uursrace van de TCR South America op het circuit van Curitiba in Brazilië. Coronel deelt de auto daar met Rodrigo Baptista, die het hele seizoen met de Audi in de dit jaar nieuwe TCR South America rijdt.

 

Mijn laatste race in Curitiba ?

 

 

 

“Het was wel wat kort dag, want ik kreeg pas vorige week de vraag of ik interesse had om aan dit evenement deel te nemen”, vertelt Coronel. “Ik heb een aantal keren op Curitiba geracet met het WTCC, het toenmalige WK Toerwagens, zowel met SEAT als met BMW. Vooral in 2011 ging ik er heel goed: vierde in de eerste race, tweede in de tweede race. Maar eigenlijk zat ik er vrijwel altijd in de top tien. Het circuit beviel me goed, maar ook de locatie. Brazilië is een echt raceland, dat merk je. Die hele Zuid-Amerikaanse autosportcultuur, die ik natuurlijk ook ken vanuit de Dakar-rally, die ligt me wel.”

 

 

De TCR South America kent dit jaar zijn eerste seizoen, bestaande uit acht evenementen. De seizoensstart vond eind vorige maand plaats op het circuit van Interlagos in São Paulo, de wedstrijd in Curitiba is de tweede ronde en de eerste van in totaal twee lange-afstandswedstrijden met een duur van een uur, waarbij twee coureurs elkaar afwisselen. Eind augustus is er de derde wedstrijd in Brazilië, dan volgt een optreden in Uruguay en daarna drie evenementen in Argentinië, waaronder nog een lange-afstandsrace. Begin december wordt het seizoen afgesloten op een nog te bepalen circuit in Chili of Argentinië.

 

De uitnodiging voor Coronel kwam van Nonô Figuereido, zelf een oud-coureur, die ook nog een blauwe maandag in het Brits toerwagenkampioenschap reed, en tegenwoordig het Cobra Racing Team leidt. “Ik ken Tom al een tijdje en het leek me een goed idee om hem samen met Rodrigo Baptista een team te laten vormen, want ik denk dat ze een vergelijkbare aanpak hebben. Tom is een zeer veelzijdige en ervaren coureur. Rodrigo is jong, maar rijdt al jaren en is heel rijp voor zijn leeftijd. Ik denk dat ze een fantastisch duo vormen en ik hoop dat we een top 3-resultaat in Curitiba kunnen behalen”, zei hij.

 

 

De 24-jarige Baptista eindigde vorige maand als derde in de eerste race van TCR South America. Hij neemt ook deel aan de nieuwe Pure ETCR-serie voor elektrisch aangedreven toerwagens. Hierin eindigde hij ook al op het podium. In 2017 won Baptista de titel in de Braziliaanse Porsche Cup. Twee jaar later werd hij tweede in de GTE-Am-klasse tijdens de 24 Uur van Le Mans met een Ferrari van het Britse JMW-team.

 

Het programma begint op zaterdag met vrije trainingen en de kwalificatie. Op zondag start de race met een duur van een uur of maximaal 40 ronden om 12.00 uur lokale tijd (17.00 uur in Nederland). De race wordt in Brazilië live uitgezonden via Fox Sports.

 

Zaterdag
10:50 (15:50 Nederlandse tijd) Vrije training 1 
13:30 (18:30 Nederlandse tijd) Vrije training 2
16:30 (21:30 Nederlandse tijd) Kwalificatie

Zondag
12:00 (17:00 Nederlandse tijd) Race – 1 uurOur partners in crime

Relaties