NL    EN
TCR Benelux

Tom Coronel met Honda in TCR Benelux

Gepubliceerd op 18 maart 2017


Tom Coronel gaat Stéphane Lémeret bijstaan in de Civic nummer 1! Honda laat opnieuw twee Civics aantreden in het TCR Benelux-kampioenschap, nadat het vorig jaar de constructeurstitel had veroverd met het team Boutsen Ginion en de rijderstitel met Stéphane Lémeret.

 

 

De Civic nummer 1 zal bestuurd worden door het ‘Benelux’-duo par excellence: Stéphane Lémeret en Tom Coronel. De WTCC-rijder kreeg vorig jaar al de kans om met een Civic te racen tijdens de manche in Assen, waar hij eindigde in de slipstream van de winnaar, eveneens met een Civic: de officiële Honda-rijder in het WTCC, Norbi Michelisz. Ditmaal zal Tom Coronel het hele seizoen afwerken als teamgenoot van Stéphane Lémeret. Alleen zijn deelname aan de manche in Zolder, op 16 juli, is nog twijfelachtig vanwege een kalenderprobleem.

 

Tom Coronel is dé Nederlandse touringwagenspecialist bij uitstek. Honda is dan ook verheugd te kunnen rekenen op zijn rijderstalenten, zijn ervaring en zijn enthousiasme, met één gemeenschappelijk doel: overwinningen en titels behalen. Deze samenwerking biedt Tom Coronel ook de kans om gedurende een heel seizoen dicht bij huis te racen, voor zijn fans. Met stip genoteerd is de manche tijdens het weekend van 21 mei: dan vindt in Zandvoort de ‘Max Verstappen Day’ plaats, een echt autosportfeest in Nederland, waar Tom natuurlijk wil schitteren voor het naar alle verwachtingen talrijke publiek.

 

Naast titelverdediger Stéphane Lémeret zal de Belgische eer ook verdedigd worden door Benjamin Lessennes in een tweede Civic van Boutsen Ginion. Deze veelbelovende jonge autocoureur van amper 17 jaar heeft zijn eerste ‘leerjaar’ afgesloten met een klinkende zege in de laatste manche van het voorbije TCR-kampioenschap in Mettet. Hij zal er alles aan doen om nieuwe overwinningen te verzamelen met een Civic die het nummer 2 draagt, als knipoog naar het nummer dat Stoffel Vandoorne heeft gekozen voor de Formule 1. Wie zijn teamgenoot wordt, moet nog bevestigd worden.

 

Voor dit tweede TCR Benelux-seizoen zijn Honda, Boutsen Ginion Racing en hun rijders ambitieus en vastberaden. Vol vertrouwen kijken ze uit naar de eerste manche, die over een maand zal plaatsvinden in Spa-Francorchamps.Our partners in crime

Relaties