NL    EN
Nieuws

Tom Coronel grijpt naast openingsoverwinning tijdens WTCC Marokko

Gepubliceerd op 11 april 2017


Stratencircuits zijn Tom Coronel over het algemeen goed gezind. Toch had de 45-jarige Nederlander het bij de start van het FIA-WTCC seizoen 2017 op Circuit Moulay El Hassan in Marrakesh niet naar zijn zin. In de vrije training schampte hij tot tweemaal toe de muur en tijdens de kwalificaties bleven de setup en het remmen achter bij de verwachtingen. Er resteerde niet meer dan een dubbele twaalfde startplaats. Later die avond besloten de Sportcommissarissen dat twee voor Tom gekwalificeerde rijders niet aan de regels hadden voldaan. Daarmee schoof Tom Coronel met zijn ROAL Motorsport Chevrolet Cruze op naar de tiende plaats en bezette in de omgekeerde startvolgorde alsnog de DHL pole position voor de eerste Opening Race van dit seizoen.

 

 

Na een goede start voerde hij tot halverwege de eerste race het veld aan, om vervolgens door remproblemen eerst naar de zevende en later naar de achtste terug verwezen te worden. Als gevolg van problemen bij anderen startte Tom zijn tweede race vanaf de negende plaats en sloot deze na een ongemeen spannend racegevecht met Rob Huff als achtste af. In de titelstrijd gaat Monteiro aan de leiding met 43 punten. Tom Coronel bezet de negende plaats met 8 punten. In de WTCC Trophy Drivers staat hij met dat totaal vierde.

 

 

“Goed om weer aan de start te staan met het vertrouwde team van ROAL Motorsport en in een veld met veel bekende coureurs en auto’s, maar ook veel nieuwe. Beginnen op een stratencircuit spreekt mij enorm aan, maar bracht in de trainingen absoluut niet wat ik had gehoopt. Met de engineers hebben we tot het laatst hard gewerkt aan verbeteringen, zijn helemaal teruggegaan naar de basis van vorig jaar, maar kregen het niet naar ons zin. Door een gelukje mocht ik de eerste race dus vanaf pole position starten. De start ging goed, ik pakte de leiding, maar een ronde later was er de Safety Car, omdat anderen elkaar hadden geraakt. In de vijfde ronde weer op weg en moeilijk weg te komen. Achter mij reed Guerrieri met zijn Cruze en daarachter de fabrieksrijders. Mijn remmen kregen het zwaarder en zwaarder en halverwege de race was alles weg. Gelukkig net op een punt waar het kon en waar geen muur stond. Ik kon zonder schade verder maar lag zevende en verloor nog een plek aan Chilton. Balen, want we zaten zo dicht bij een overwinning”, vertelt Tom Coronel.

 

Hij vervolgt: “Tussen de races hebben we remvloeistof bij Campos (preparateur van de Guerrieri – Cruze – red.) gehaald om het remprobleem op te lossen. In het begin van de tweede race moest ik nog even wennen en alles voelde goed aan. Vol de strijd aangegaan met Rob Huff in de Citroën. Echt om iedere meter gevochten en dat was echt ouderwets. De auto remde goed, miste nog wel wegligging, maar ik kon het bijhouden en strijden. Dat is waar het in het racen om gaat! Ik begreep ook dat het de aandacht van de camera’s heeft getrokken en ook dat is waar we het voor doen. Actie maken voor het publiek. Nu nog naar het podium en dan zijn we waar we moeten zijn”, besluit Tom Coronel hoopvol.
Zijn volgende optreden staat gepland voor het weekend van 22 en 23 april tijdens de TCR BeNeLux Trophy op Spa Francorchamps met Stéphane Lémeret in de Honda Civic. Het weekend erna staat de volgende FIA WTCC race op Monza geprogrammeerd.

 

Uitslag Opening Race 1 Marrakesh:
1. Esteban Guerrieri (Arg) Campos Chevrolet RML Cruze – 20 ronden;
2. Thed Björk (Zwe) Volvo S60 Polestar op 0,654;
3.Mehdi Bennani (Mar) Citroën C-Elysée op 1,289;
4. Nicky Catsburg (Ned) Volvo S60 Polestar op 1,921;
5.  Norbert Michelisz (Hon) Honda Civic WTCC 2,201
8. Tom Coronel (Ned) ROAL Motorsport Chevrolet RML Cruze op 20,390.

Race 2 (Main Race):
1. Tiago Monteiro (Por) 23 ronden;
2. Norbert Michelisz (Hon) op 0,751 beiden Honda Civic WTCC;
3. Nestor Girolami (Arg) Volvo S60 Polestar op 2,120;
4. Mehdi Bennani (Mar) Citroën C-Elysée op 2,847;
5. Nick Catsburg (Ned) Volvo S60 Polestar op 3,702
8. Tom Coronel (Ned) Roal Motorsport Chevrolet RML Cruze  op 6,363.Photos


Tom Coronel Tom Coronel Tom Coronel Tom Coronel


Our partners in crime

Relaties