NL    EN
FIA WTCR

Tom Coronel geniet van “vibe” in Vila Real

Gepubliceerd op 05 juli 2022


VILA REAL/EEMNES (5 juli 2022) – Voor het vierde raceweekeinde van het seizoen was de FIA WTCR – World Touring Car Cup te gast in Vila Real in Portugal. Na de seizoensstart in het Zuid-Franse Pau was dit al het tweede stratencircuit op de kalender. Ook Tom Coronel kwam er in actie met de Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou DHL Team Audi Sport. Sportief gezien waren de resultaten niet overweldigend: in de eerste race kwam hij mede vanwege een technisch probleem niet verder dan de 13e plaats, in de tweede race werd hij twaalfde. “Met 40 kilogram extra gewicht aan boord na de goede resultaten van vorige keer wisten we dat het lastig zou worden en zo was het ook”, vertelde Coronel. “Maar ik heb wel enorm genoten van de ‘vibe’ in Vila Real. Dat maakte het toch een geweldig weekeinde!”

 

 

Toen Coronel hoorde dat er op de donderdag voorafgaand aan het evenement promotie-activiteiten in het centrum van Vila Real georganiseerd waren, besloot hij zijn reisschema te wijzigen en eerder dan gepland naar Portugal te vliegen, om erbij aanwezig te kunnen zijn. “Vila Real is altijd speciaal, ze maken er daar echt een mooi spektakel van, dus daar wilde ik bij zijn”, vertelt hij. “Er zijn twee coureurs die iedereen daar kent: Tiago Monteiro, de lokale held, en Tom Coronel. Misschien ook wel omdat ‘coronel’ een Portugees woord is, dat ‘kolonel’ betekent, haha! De meeste mensen in Vila Real kennen me van mijn overwinning in 2016 en mijn crash met de brandweerauto in 2017. Als ik daar gewoon een restaurant binnenloop, dan moet ik mijn handtekening op de muur zetten, afgelopen week nog.”

 

 

“De sfeer is er gewoon heel speciaal”, vervolgt Coronel. “Er was op donderdag een handtekeningsessie met coureurs op het grote plein middenin de stad. Daar was een half uur voor uitgetrokken, maar we zaten er zeker wel anderhalf uur, want we kwamen gewoon niet weg, zo druk was het! Iedereen was super enthousiast, de burgemeester was er en haalde me er meteen bij toen er een officiële foto gemaakt moest worden. In het weekeinde heb ik hem als passagier meegenomen voor een ronde over het circuit tijdens de ‘VIP laps’, net als de gasten van DHL. Het was een mooie ervaring.”

 

 

In de vrije trainingen zat Coronel ergens rond de elfde, twaalfde plaats, maar de kwalificatie liep niet zoals hij had gehoopt. “Ik heb me één keer verremd en uiteindelijk ben ik misschien iets te voorzichtig geweest, waardoor ik 16e op de grid stond. Op een stratencircuit, waar inhalen lastig is, weet je dan dat een goed resultaat lastig wordt. Bovendien merkten we dat de 40 kilo extra na de resultaten van Aragón toch wel zo’n twee, drie tienden per ronde scheelden”, zei de coureur. “In de eerste race had ik een prima start, maar in de loop van de wedstrijd trad er een defect op aan het schakelmechanisme, waardoor ik de hele ronde in de derde versnelling moest rijden. Ik wilde in ieder geval nog de finish halen en punten scoren, dat is gelukt. In de tweede race had ik opnieuw een megastart, kon een paar plaatsen goedmaken, passeerde uiteindelijk ook nog Berthon en Magnus en zo werd ik twaalfde. Niet werelds, maar soms heb je van die weekenden. Wel mooi was dat er in één bocht echt heel veel fans van mij zaten, compleet met spandoeken en borden. De ‘Coronel corner’. Daar ben ik in de uitloopronde nog even gestopt, toen was het helemaal feest natuurlijk! Qua sfeer was het dus een prima weekeinde, ik heb genoten van de ‘vibe’. Ik kijk alweer uit naar de volgende, dat is voor de WTCR op Vallelunga in Italë, 23 en 24 juli.”

 Our partners in crime

Relaties