NL    EN
Dakar

[:nl]TIM EN TOM CORONEL OP SAFE DOOR TWEEDE ETAPPE[:]

Gepubliceerd op 09 januari 2019


[:nl]SAN JUAN DE MARCONA – Tim en Tom Coronel hebben de eerste serieuze etappe van de Dakar Rally 2019 zonder problemen afgewerkt. Het tweetal was even verdwaald in de verraderlijke Peruaanse zandduinen maar kwam desondanks net buiten de top-30 binnen.

 

 

Na het ‘opwarmertje’ over 84 kilometer op de openingsdag stond op dinsdag een serieus zware etappe op het programma. De deelnemers kregen liefst 442 kilometer aan special stage voorgeschoteld. Daarmee was het direct een van de langste etappes van de Dakar 2019. Tim en Tom begonnen vol vertrouwen aan de uitdaging na de goed verlopen eerste dag. Ook op dag 2 hield The Beast 2.0 zich uitstekend staande, ondanks een klein navigatiefoutje en de enorm steile duinen.

 

“Het was een zware etappe met gigantisch hoge duinen. Ik heb al heel wat Dakar-duinen gezien, maar hier waren er een paar bij die ook ik wel even spannend vond”, gaf Tim goudeerlijk toe. “We gingen lekker, we hoefden nergens te stoppen en we hebben geen problemen gekend. We waren wel even verdwaald. De grote baas kwam ons met de helikopter opzoeken en stuurde ons weer de juiste kant op. Maar verder een topdag!”

 

 

Tom voegde toe: “Het was een heel gaaf parcours. In het begin hadden we veel heel heftige duinen. We klommen behoorlijk en vervolgens doken we steil naar beneden richting strand. Eenmaal klapte ik vol met mijn tanden op elkaar toen we een duinpan in doken, daarbij is een stukje van mijn tand afgebroken. Maar verder nul problemen met de auto. Tim reed gewoon lekker, maar nog steeds alles redelijk op safe. Of we geracet hebben? Nou, ik denk dat we op 90 procent rijden. We zijn het autootje mooi aan het aanvoelen, we komen in een lekker ritme terecht. We zijn meer dan blij, niks aan het handje!”

 

Op woensdag staat de derde etappe op het programma. De deelnemers gaan van San Juan de Marcona naar Arequipa over 799 kilometer, waarvan 331 kilometer special. [:]Our partners in crime

Relaties