NL    EN
TCR Europe

Start-finishzege voor Tom Coronel in TCR Europe Series Nürburgring

Gepubliceerd op 28 augustus 2022


NÜRBURG (28 augustus 2022) – Voor de tweede keer dit seizoen na zijn eerdere succes op Circuit Paul Ricard eind mei heeft Tom Coronel een race in de TCR Europe Series op zijn naam geschreven. Op de Nürburgring, waar de serie voor de derde keer dit jaar in actie kwam in het voorprogramma van de DTM, startte Coronel met de Audi RS 3 LMS in DHL-kleuren van het team Comtoyou Racing vanaf de pole-position. Hij leidde van start tot finish en kwam als de onbedreigde winnaar over de eindstreep. Als verrassing mocht zijn zoon Rocco, die was meegereisd, na afloop de trofee voor de winnaar aan zijn vader overhandigen. “Weer gewonnen, nummer twee in de pocket, een heerlijk gevoel”, straalde Coronel na afloop.

 

 

Op de Nürburgring had Coronel de beschikking over een nieuwe auto, waarmee Stian Poulsen begin juli al in actie kwam op de Norisring, maar waar Coronel zelf nog niet eerder mee had gereden. “Tot nu toe had ik één auto, waarmee ik zowel de FIA WTCR als de TCR Europe Series reed”, legt hij uit. “Het team wisselde dan iedere keer de motor en de versnellingsbak, omdat die verzegeld zijn. Voor de TCR Europe Series op de Norisring, waar ik tijdens hetzelfde weekeinde in de FIA WTCR in Vila Real reed, hebben we een tweede auto gekregen, waar ik nu mee gereden heb, omdat mijn WTCR-auto in de container staat voor het transport naar het Midden-Oosten, waar in november en december de laatste twee WTCR-weekeinden worden verreden in Bahrein en Saoedi-Arabië.”

 

 

Het raceweekeinde van de TCR Europe Series op de Nürburgring was uitzonderlijk. In de 33 jaar dat hij in de autosport actief is, heeft Coronel natuurlijk al heel wat bijzondere situaties meegemaakt, maar dit was zeker ook speciaal. Na wekenlang warm zomerweer had het op vrijdag in de Eifel geregend en dat zorgde op zaterdag voor hardnekkige mist, die tot ver in de middag bleef hangen. “Je kon echt geen tien meter ver kijken”, schetste Coronel de situatie. “Heel apart, maar natuurlijk ook iets waaraan niemand iets kan doen.” Het tijdschema van het evenement moest flink worden omgegooid, waardoor de voor de zaterdag geplande kwalificatie en race van de TCR Europe Series werden geschrapt en er werd volstaan met één race op zondag. De gereden rondetijden uit de vrije trainingen van vrijdag vormden daarbij de basis voor de posities in de startopstelling. Dat betekende dat Coronel, die in de tweede vrije training de snelste TCR-tijd van de dag gereden had, vanaf de pole-position mocht vertrekken. “Dat was natuurlijk lekker, maar ik maakte me toch al niet echt zorgen vanwege de snelheid, want in de vrije trainingen werd al duidelijk dat we er gewoon goed bij zaten. Ik had hoe dan ook ergens op de eerste of tweede rij gestaan”, verklaarde hij.

 

 

In de race, die op zondag aan het einde van de middag en nu weer in stralende zonneschijn verreden werd, nam Coronel direct bij de start de leiding, bouwde gestaag een comfortabele voorsprong op en kwam uiteindelijk onbedreigd als winnaar over de eindstreep. Coronels relaas: “Ik had een mooie start. Ik kon gelijk wegrijden bij de rest van het veld, maakte er een voorsprong van een goede twee, drie seconden van en ik bleef de pace redelijk redelijk controleren. Ik was wel wat voorzichtig in de chicane, want in de vrije training hadden we hier in de chicane een klein defect aan de ophanging opgelopen. Daardoor nam ik net iets minder risico dan normaal. Als geheel ging het echt serieus goed en dan kun je duidelijk de race winnen, met een goede twee seconden voorsprong. Ik denk dat we een top weekeinde hebben gehad! En dan met mijn zoon Rocco op het podium staan en van hem de beker krijgen, dat was natuurlijk wel heel mooi!”

 

 

De volgende ronde van de TCR Europe Series wordt van 23 tot en met 25 september verreden op het Autodromo Nazionale Monza in Italië. Daarna volgt van 14 tot en met 16 oktober de finale op het Circuit de Barcelona-Catalunya in het Spaanse Montmeló.

 Our partners in crime

Relaties