NL    EN
TCR Europe

Eerste seizoenszege Tom Coronel in TCR Europe Series

Gepubliceerd op 20 juni 2021


ZANDVOORT (20 juni 2021) – Tom Coronel heeft zijn eerste overwinning van het seizoen in de TCR Europe Series binnen. Met zijn Audi RS 3 LMS in de kleuren van DHL, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing, schreef Coronel op zijn thuiscircuit, CM.com Circuit Zandvoort, de eerste van de beide races van dit weekeinde op zijn naam. “Winnen is natuurlijk altijd gaaf, en zeker in mijn thuisrace”, zei hij dolblij na het succes op zaterdag. Ook op zondag lag er een goed resultaat in het verschiet na een zeer voortvarende start, maar een technisch defect maakte een voortijdig einde aan Coronels race. “Enorm balen”, zei hij, “want ik was zeer zeker op het podium geëindigd, maar het is niet anders.” Na drie van de zeven raceweekeinden van de TCR Europe Series staat Coronel op de derde plaats in de kampioenschapsstand.

Het raceweekeinde was voor Tom Coronel een première, want hij kwam met de Europese toerwagenserie nog niet eerder op Zandvoort in actie. “Hoe lang ik ook al race, rijden op Zandvoort blijft altijd bijzonder. Hier is het allemaal begonnen, hier heb ik zoveel goede herinneringen en ken ik natuurlijk iedere millimeter”, aldus Coronel. “Zeker na de ombouw heeft het circuit nog een extra dimensie gekregen, echt supergaaf om te rijden! Wel jammer dat er ook dit weekeinde nog geen publiek bij kon zijn, maar ook dat verandert hopelijk snel.”

Dat Coronel dit weekeinde tot de kanshebbers voor succes behoorde, liet hij al zien in de vrije trainingen op vrijdag. De eerste sessie sloot hij met de Audi als snelste van de in totaal 21 deelnemers af, in de tweede training eindigde hij op de tweede plaats. Nadat de eerste sessie nog onder zomerse omstandigheden verreden werd, regende het in de tweede training steeds sterker, wat uiteindelijk de wedstrijdleiding geen andere keuze liet dan de training voortijdig te staken. In de kwalificatie bevestigde Coronel zijn sterke vorm met de tweede tijd. “Samen met Jack Young had ik best een groot gat geslagen ten opzichte van de rest. Uiteindelijk snoepte hij met acht honderdste verschil de pole van me af, maar met P2 op 0,08 was ik ook wel tevreden,” aldus Coronel.

In de eerste race had Coronel naar eigen zeggen een “redelijke start, al verloor ik even één plek aan mijn teamgenoot Nicolas Baert. Met hem had ik een mooi gevecht, waarbij we elkaar wel kort raakten en wat tijd verloren, dat was jammer. We moesten beide even door de grindbak, een spannend moment. Vervolgens pakte ik Borkovic door een mooie actie, eerst binnendoor in de Tarzanbocht, binnendoor Gerlach en toen buitenom in de Hugenholtz. Daarmee lag ik tweede en moest ik het gat naar Young dichtrijden. Dat lukte heel goed en toen zette ik hem er gelijk naast. Die actie lukte en zo kwam ik op kop. Vervolgens kon ik wegrijden en zo is de eerste overwinning in de TCR Europe nu binnen. Een heel gaaf gevoel! De pace was goed, de banden zagen er na de race nog erg goed uit, dus dat biedt weer perspectief!”

In de tweede race startte Coronel vanwege de omgekeerde startvolgorde als negende. “Ik had echt een megastart”, vertelde hij opgetogen. “Dat gebeurt me niet zo vaak met deze auto, waarmee het lastig starten is. Daarbij klom ik op naar P7. De eerste ronde zat ik direct achter Borkovic, die ik pakte in de Hans Ernst chicane. In de Tarzanbocht pakte ik Taoufik, die vanaf de pole was gestart, en zo lag ik keurig vijfde, maar toen viel de auto in de tweede ronde bij het ingaan van de Hugenholtzbocht in één keer helemaal stil. Gewoon alsof je hem uitzet… Vervolgens klapte er iemand heel hard bij me achterin en daarmee had ik zoveel schade dat ik de pits in ben gereden. Dat is echt serieus balen! Ik heb er niks mee te maken, geen knopje aangeraakt, helemaal niks. De computer toonde naderhand ook een foutmelding aan, waardoor de auto automatisch in een noodprogramma schakelt. Een probleem met een sensor. Echt balen, want ik was duizend procent zeker op het podium geëindigd! We hadden nog twaalf ronden te gaan, met de pace van gisteren hadden we zelfs helemaal naar voren kunnen rijden, maar dat telt niet, helaas. Hier moet ik het mee doen: één overwinning en een nulresultaat. Het is niet anders.”

De volgende races van de TCR Europe Series worden van 29 tot en met 31 juli verreden op het circuit van Spa-Francorchamps in België.

Tom Coronel wordt gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige, Ireckonu, Business Data Challengers, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax Suspension Technology, API-4-BRANDS, ASC Group, P1 Advanced Racewear, FEBO, CM and Copernica.

TCR Europe 2021 kalender

29-31 juli, Circuit Spa-Francorchamps, België
03-05 september, Nürburgring, Duitsland
24-26 september, Monza, Italië
08-10 oktober, Circuit de Barcelona Catalunya, SpanjeOur partners in crime

Relaties