NL    EN
TCR Europe

Dubbel programma en alles met Audi: Tom Coronel gaat ook Europees

Gepubliceerd op 13 april 2021


Eemnes (12 april 2021) – Naast zijn al eerder aangekondigde deelname aan de FIA WTCR – World Touring Car Cup gaat Tom Coronel dit jaar ook van start in de TCR Europe Series, de Europese competitie voor toerwagens volgens het TCR-reglement. Net als in de mondiale serie rijdt Coronel ook in de TCR Europe met een Audi RS 3 LMS, die wordt ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing. “Lekker, nog eens zeven weekeinden met elk twee races erbij, de agenda loopt weer vol”, verheugt Coronel zich ook op het Europese programma. “Vorig jaar was ik de coureur die wereldwijd de meeste TCR-races gereden heeft en ik heb er bepaald niks tegen als dat dit jaar weer zo is!”

 

 

De afgelopen jaren combineerde Tom Coronel de deelname aan de FIA WTCR al met een campagne in de Europese serie, waarin hij een aantal malen op het podium eindigde. “Toen ik dan ook met mijn vaste partners in onderhandeling was voor de WTCR voor dit jaar, zeiden meerdere van hen: ‘En de Europese serie dan? Dat is toch ook een goed programma?’”, vertelt Coronel. “Alle partijen waren enthousiast en zo kregen we ook dit verhaal weer voor elkaar. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee!”

 

 

Voor het eerst ook in TCR Europe met Audi

Anders dan in de voorgaande seizoenen, toen Coronel in WTCR en TCR Europe met twee verschillende merken en voor twee verschillende teams reed, houdt hij het nu voor beide series op Audi, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing van Jean-Michel Baert. “Ik voel me bij Comtoyou Racing uitstekend thuis en ook Chris Reinke, verantwoordelijk voor de klantensport bij Audi, maakte er bepaald geen geheim van dat hij mij ook graag met Audi in TCR Europe wilde zien”, aldus Coronel. Het kleurenschema van de auto wordt hetzelfde als in het WTCR, terwijl hij ook in beide series in actie komt met het startnummer 32, verwijzend naar het 32e seizoen waarin hij in de autosport actief is.

 

 

In de WTCR behoort Coronel tot het selecte gezelschap van vier coureurs die met de dit seizoen debuterende nieuwe generatie van de Audi RS 3 LMS in actie komen. In de Europese serie zal hij daarentegen nog met het voorgaande model van de succesvolle Audi-toerwagen rijden. “De nieuwe is nog voorbehouden aan het WTCR”, legt hij uit. “Maar ook het voorgaande model is goed voor successen, dat is de afgelopen jaren wel gebleken!” De auto waarmee Coronel dit jaar in de TCR Europe rijdt, is dezelfde Audi als waarmee zijn Franse teamgenoot Nathanaël Berthon het afgelopen jaar in de WTCR reed. “Mijn WTCR-Audi van vorig jaar was niet meer beschikbaar, want die is verkocht aan iemand in Polen die perse mijn auto wilde hebben. Maar de auto van Nathanaël is ook prima, tenslotte heeft die er ook mee gewonnen en podiumplaatsen behaald!”

 

 

Seizoensstart op succesvol terrein en races in eigen land

Het seizoen van de TCR Europe start tijdens het weekeinde van 7 tot en met 9 mei op de Slovakia Ring. Bekend én succesvol terrein voor Tom Coronel: “Drie van mijn overwinningen in de WTCR heb ik daar behaald. Daar zouden we dus ook nu goed moeten kunnen scoren!” Na een optreden op Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet volgt van 18 tot en met 20 juni een raceweekeinde op CM.com Circuit Zandvoort. “Met de WTCR heb ik al op Zandvoort gereden, maar met de TCR Europe nog niet, dus dat is wel heel gaaf”, aldus Coronel. Eind juli is er een optreden op het circuit van Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 24-uursrace. Na de zomerpauze zijn er races op de Nürburgring, Monza en het Circuit de Barcelona-Catalunya. “Anders dan in voorgaande jaren kan ik het volledige seizoen rijden, zodat ik ook kan meestrijden om de titel”, zegt Coronel. Ook van de races van Tom Coronel in de TCR Europe Series wordt verslag gedaan op televisie bij RTL7 in het programma World of Tom Coronel Racing.

 

 

Tom Coronel wordt gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, Ireckonu, Business Data Challengers, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax Suspension Technology, 4.Brands, ASC Group, P1 Advanced Racewear, FEBO, CM and Copernica.

 

TCR Europe 2021 kalender 

07-09 mei, Slovakia Ring, Slowakije

28-30 mei, Circuit Paul Ricard, Frankrijk

18-20 juni, CM.com Circuit Zandvoort, Nederland

29-31 juli, Circuit Spa-Francorchamps, België

03-05 september, Nürburgring, Duitsland

24-26 september, Monza, Italië

08-10 oktober, Circuit de Barcelona Catalunya, SpanjeOur partners in crime

Relaties