NL    EN
TCR Europe

Achtste plaats voor Tom Coronel in TCR Europe Series op Monza

Gepubliceerd op 26 september 2022


MONZA (25 september 2022) – De zesde en voorlaatste ronde van het seizoen in de TCR Europe Series voerde de deelnemers, onder wie Tom Coronel als enige Nederlander in het veld, naar het beroemde Autodromo Nazionale Monza, ook wel bekend als de “Temple of speed”. Dat die snelheid er ook bij Coronel met de Audi RS 3 LMS in DHL-kleuren, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing, er duidelijk in zat, liet hij wel zien door in beide trainingen als snelste Audi-rijder te eindigen en ook door in de tweede race de snelste rondetijd neer te zetten. Een rode vlag op een ongelukkig moment in de kwalificatie betekende echter dat Coronel in beide races slechts als 18e mocht starten, waardoor er niet meer in zat dan de 13e plaats in de eerste race. In de tweede race eindigde hij in ieder geval nog als achtste.

 

 

“Altijd mooi om weer op Monza te rijden”, zei Tom Coronel. Hij begon het raceweekeinde in Italië voortvarend met de tweede tijd in de eerste vrije training op vrijdag rond het middaguur, een klassering die hij in de tweede training aan het einde van de middag herhaalde. Daarmee was hij ook in beide sessies de best geklasseerde Audi-rijder. Dat stemde uiteraard optimistisch voor de kwalificatie op zaterdagochtend, waarin de startplaatsen voor de beide races werden bepaald. De kwalificatie verliep voor Coronel echter niet optimaal: “Ik was op weg naar de vijfde tijd, maar toen kwam er een rode vlag omdat er iemand van de baan was geraakt, 100 meter voordat ik over de finish kwam, waarop mijn tijd werd geschrapt en ik niet verder kwam dan de 18e plaats op de grid voor beide races.”

 

 

In de eerste wedstrijd, die op zaterdagmiddag in de regen verreden werd, eindigde Coronel op de 13e plaats. “Het was de eerste keer dat ik met de nieuwe banden in de regen reed, het zicht was erg slecht. Verder was het gewoon stapje voor stapje naar voren klimmen, maar vervolgens werd ik geraakt door Sergio Lopez, die er hard bij mij in reed. Ja, ik had hem eerder zachtjes geraakt, absoluut niet expres, maar hij vond het nodig om mij te raken, waardoor de linker achterwielophanging verbogen raakte. Daar viel verder niks meer mee te behalen”, zo luidde het relaas van de coureur.

 

 

In de tweede race wist Coronel meer progressie te boeken. “Ik nam niet teveel risico bij de start, want vanaf P18 moet je altijd een beetje oppassen. Ik kwam tot twee keer toe vast te zitten, maar uiteindelijk kon ik goed naar voren rijden en zo ben ik uiteindelijk achtste geworden. Dat laat zien dat de auto goed was en de snelheid er zeker in zat, maar door die rode vlag in de kwalificatie zat er niet meer in. Jammer, maar dat gebeurt.”

 

 

In de tussenstand van het kampioenschap bezet Coronel de vierde plaats. De finale van het seizoen 2022 in de TCR Europe Series wordt van 14 tot en met 16 oktober verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. “Daar ga ik zeker proberen een goed resultaat te behalen als afsluiting”, aldus Coronel.

 Our partners in crime

Relaties